tisdag 18 januari 2011

Workshop


Interaktiv gestaltning. Vi har tillsammans skapat en workshop, från en grundide´som kläcktes av Sophia Myntti i november har vi alla bidragit med åsikter om detta projekt. Min del i det hoppas jag har varit kritisk och frågande men också hjälpsam och diplomatisk. 







Vi har arbetat med Värlskulturmuseet och lagt fram ett förslag på workshop hos dem vecka 8a. Vi har samarbetat bra i gruppen och jag ser mig själv som ett bra bollplank. Jag var först förvirrad kring hur det skulle se ut när vi skulle göra om workshopen till något som skulle passa klassen. Men jag har fått en känsla av att vi har klappat varandra på ryggen genom hela processen. Några har inte varit lika mycket delaktiga som andra och då ändra saker. Jag brukar gilla mina egna åsikter och vill gärna hålla fast vid något jag tror på. Jag har dock fort lärt mig att det inte fungerar. Enligt Lisa är jag den sista hon skulle anförtro sig till. Men skit i det.


Min process i grupparbetet... hm.. undrar om ni vill veta vilka idéer jag kom med? i sådant fall kommer jag inte riktigt ihåg, det var väl ganska många. Ni kanske vill veta om jag förändrats under arbetets gång? och som jag sa innan så blev jag väl mer och mer involverad i arbetet ju närmre slutet och där förstod jag att jag inte kunde bidra med lika mycket längre.

När jag tänker på dagens och gårdagens prestation så var det ju svårt att vara tio personer och samtidigt försöka göra sin röst hörd under själva workshopen. Jag tror inte att ni bryr er om det men det var ju så klart svårt att få säga sin lilla mening för att visa sin delaktighet i det hela. I deltagandet i de andras workshops så känner jag att det är lättare att arbeta i nya grupper... jag känner ju inte all i vår klass och det har blivit enklare att vara sig själv i olika gruppkonstalationer efter dagens övningar. Jag har lärt mig mer om mig själv. Både genom basgruppen och genom indelningen av de nya indelningarna idag.

Jag tycket att resultatet blev bra! jag är nöjd. Jag tar till mig kritiken att vi kunde haft med intressanta material, bindor istället för fjädrar till exempel. Detta kommer jag att lyfta när vi ska utföra detta på VKM. Jag tycker också att det kanske behövts ett tydligare syfte men det var svårt tydligen. jag tyckte ju att det var uppenbart med integration och grupparbete, men detta bör antagligen ha behövts uttryckas verbalt.

Jag ser fram emot att utveckla idén och hoppas på ny kritik på museet.